Mogelijkheden van een workshop

Waar gaan we het over hebben? Het belang van actuele onderwerpen

Soms is een bepaald onderwerp actueel of komt het telkens terug op de agenda. Veel onderwerpen lenen zich prima voor een workshop. Workshops bieden niet alleen inzicht, maar maken je ook bewust van patronen of overtuigingen waar je mee aan de slag kunt gaan.

Happy YOU Year: Een workshop voor persoonlijke groei

Vorig jaar organiseerde ik een workshop getiteld ‘Happy YOU Year’, met een knipoog naar ‘Happy New Year’. Het doel was om deelnemers te laten nadenken over hoe zij zichzelf meer centraal kunnen stellen in het nieuwe jaar. Hoe kun je dingen doen waar je blij van wordt en je omringen met mensen die je energie geven? Dit is niet moeilijk, maar vereist wel bewustwording en soms kleine aanpassingen in je dagelijkse werkzaamheden en activiteiten.

Ondernemers: Alle ballen in de lucht houden

Een concrete vraag van een ondernemersgroep was: “Hoe houd je als ondernemer alle ballen in de lucht?” Ondernemers zijn vaak gepassioneerd bezig met hun bedrijf, of het nu een nieuwe onderneming is of een bedrijf dat al generaties lang bestaat. Hard werken is vaak de norm, maar in deze tijd van constante prikkels en eisen vanuit de maatschappij, rijst de vraag: “Hoe dan?”

Doel voor ogen: Reflectie en bewustwording

Tijdens de workshop laat ik deelnemers graag nadenken. Vragen als “Hoe wil je dat mensen later over je praten?” en “Wat wil je dat ze over je zeggen?” zijn niet alleen belangrijk voor klanten en relaties, maar ook voor familie en vrienden. Bewuste keuzes maken in hoe je je leven inricht, is essentieel.

Gedragsverandering: Een uitdaging

Het veranderen van je gedrag is niet eenvoudig. We zijn gewoontedieren en evolutionair geneigd om energie te besparen voor noodgevallen. Om gedrag te veranderen, moet je bewust aan de slag gaan en door dagelijkse kleine acties nieuwe gewoonten creëren.

De goede voornemens: Wat neem je mee?

Aan het einde van de workshop stel ik vragen als “Wat neem je mee uit deze workshop? Wat ga je doen?” Alle antwoorden zijn goed. Het kan gaan om tijd voor jezelf plannen, een vriend bellen, doelen helder formuleren, een to-do list maken, of werken aan meer verbinding met teamleden. Vaak leidt een workshop tot verdere coaching om plannen te concretiseren en te sparren over uitdagingen.

Ontdek de mogelijkheden van workshops

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een workshop? Maak hieronder gerust een afspraak voor een intake. Samen kunnen we ontdekken hoe een workshop jou of je team kan helpen groeien.

Anita van der Molen

Anita – coach met passie voor groei

Mijn stijl kenmerkt zich door helderheid en duidelijkheid, met een vleugje Groningse nuchterheid en directheid. Jij moet zelf dingen (gaan) inzien. Vanuit die helderheid kun jij verder gaan. En we gaan vooral heel praktisch aan de slag.